שלום כולם!
היום אפרסם פה מתכון מומלץ לעוגיות שאני מכינה הרבה, המתכון הוא של קרין גורן,
לדעתי לקרין יש מתכונים טובים מאוד, בביתי ישנם שלושה ספרם שלה- סודות מתוקים 1, סודות מתוקים 2 ואפייה זה משחק ילדים.
המועדף עלי מבייניהם הוא סודות מתוקים 2 הקטגוריות שבספר מועדפות עלי מבראשון, ובספר השלישי שציינתי, המתכונים טעימים, קלים ומתאימים לילדים.
עוגיות סבתא עם סוכר וקינמון
חומרים
לבצק
4 ביצים
מ- 4\3 עד-1 כוס סוכר (לפי הטעם)
4\3 כוס שמן
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
לקישוט
2\1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה שמים- ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפיה, ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3. מקמחים את משתח העבודה, את הבצק והמערוך ומרדדים לעובי שלבערך ס"מ.
4. קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכני צורות ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
5. מערבבים יחד את הסוכר והקינמון.
6. אופים למשך 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב, מניחים לעוגיות להתקרר לפני האכילה.
טיפ היום
תזכורת: אם אתם רוצים מתכון מומלץ למשהו או טיפ בנושא מסוים באפיה זהו המייל לבקשות, הודעות והערות - galerez1234@gmail.com
היום אפרסם פה מתכון מומלץ לעוגיות שאני מכינה הרבה, המתכון הוא של קרין גורן,
לדעתי לקרין יש מתכונים טובים מאוד, בביתי ישנם שלושה ספרם שלה- סודות מתוקים 1, סודות מתוקים 2 ואפייה זה משחק ילדים.
המועדף עלי מבייניהם הוא סודות מתוקים 2 הקטגוריות שבספר מועדפות עלי מבראשון, ובספר השלישי שציינתי, המתכונים טעימים, קלים ומתאימים לילדים.
עוגיות סבתא עם סוכר וקינמון
חומרים
לבצק
4 ביצים
מ- 4\3 עד-1 כוס סוכר (לפי הטעם)
4\3 כוס שמן
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
לקישוט
2\1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה שמים- ביצים, סוכר, שמן, קמח ואבקת אפיה, ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3. מקמחים את משתח העבודה, את הבצק והמערוך ומרדדים לעובי שלבערך ס"מ.
4. קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכני צורות ומניחים את העוגיות ברווחים גדולים על התבנית.
5. מערבבים יחד את הסוכר והקינמון.
6. אופים למשך 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב, מניחים לעוגיות להתקרר לפני האכילה.
![]() |
טיפים שלי
* ניתן להמיר את השמן ב-180 גרם חמאה.
* אני מעדיפה לא להשתמש בקינמון.
* אפשר להשתמש רק ב-4\1 כוס סוכר לקישוט, ולצפות רק חצי מכמות העוגיות.
* עדיף לרדד עת הבצק קצת פחות מס"מ.
טיפ היום
אם אתם מכינים בצק פריך (לפאי לדוגמה) יש להימנע מלעבד את כל החומרים יחד יתר על המידה, זה גורם לבצק לאבד מהפריכות :).
תזכורת: אם אתם רוצים מתכון מומלץ למשהו או טיפ בנושא מסוים באפיה זהו המייל לבקשות, הודעות והערות - galerez1234@gmail.com
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה