יום שבת, 11 בפברואר 2012

פרוזן בננה : )


היי חברים!
היום בבוקר קמתי ובישלתי קינוח מרענן ביותר!
הכנתי... פרוזן בננה!
פרוזן בננה-  בננה שלמה קפואה מוחזקת בעזרת שיפוד, מצופה שוקולד ומקושטת בדרך כלל בסוכריות או בוטנים.

את התמונה של הבננות אפרסם בהמשך, והנה המתכון:

פרוזן בננה
מתכון ל-5 יחידות


מצרכים


5 בננות
5 שיפודים
400 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
6 כפות שמן
סוכריות צבעוניות \ שקדים

אופן ההכנה


1. מקלפים את הבננות, מחדירים בתחתית כל בננה שיפוד ומקפיאים למשך יום שלם.
2. שוברים לקוביות את כל השוקולד וממיסים (טכניקות מומלצות להמסת שוקולד יצוינו בהמשך).
3. מוסיפים לקערת השוקולד את השמן, מערבבים היטב ומעבירים לכלי גבוה.
4. מסדרים בצלחות את הקישוטים שבחרתם להשתמש (סוכריות, בוטנים או כל דבר אחר).
5. מוציאים את הבננות הקפואות מהפריזר.
6. טובלים את הבננות בשוקולד, מצפים מכל הכיוונים בקישוט הנבחר ומעבירים לכלי הגשה (יש להחזיק את הבננה מספר שניות לפני העברת הבננות לכלי ההגשה בכדי לוודא שהשוקולד התייבש לגמרי).

טיפים שלי למתכון


* יש לטבול את הבננה בכלי השוקולד לזמן קצר ככל האפשר כדי ששכבת שוקולד לא תהיה עבה מדי.
* במקום שקדים או סוכריות צבעוניות, ניתן להשתמש גם בקישוטים אחרים כגון: בוטנים, שברי שוקולד, סוכריות קופצות, או כל דבר יבש שאפשר לפזר אותו.
* יש לבצע את תהליך ציפוי הבננה במהירות כדי שהשוקולד לא יתקשה וכדי שיהיה אפשר לצפות את הבננה בכמות הקישוטים הרצויה.
* אם אתם לא אוהבים שוקולד מריר, ניתן להחליף את כל כמות השוקולד (גם המריר וגם החלב), בכל סוג שוקולד שאתם רוצים (לבן, חלב ואפילו שוקולד בטעם תפוז או מנטה).

טכניקות להמסת שוקולד


טכניקה ראשונה - בסיר עם אדי מים חמים
מרתיחים מים בסיר ושמים על הסיר קערה שההיקף שלה גדול יותר מהיקף הסיר כך שיהיה אפשר להניח את הקערה על הסיר מבלי שתיגע במים.
שמים את השוקולד בקערה שעל הסיר ובוחשים אותו בצורה מתמדת עד שהוא נמס לגמרי, מורידים מהאש ומשתמשים.

טכניקה שנייה - במיקרוגל
שמים את השוקולד בקערה עמידה למיקרוגל ושמים במיקרוגל לעשרים שניות, מוציאים ומערבבים את השוקולד (אפילו אם הוא בכלל לא רך), מחזירים לעוד עשרים שניות, חוזרים על הפעולה עד שהשוקולד נמס לגמרי (אם יש גושים קטנים הם יימסו אחרי ערבוב) ומשתמשים.

טיפ היום

כאשר רוצים להכין מתכון מספר, מהאינטרנט, מהעיתון, מהבלוג או מכל מקום אחר, כדאי מאד לקרוא את המתכון בשלמותו לפני הכנת המתכון בכדי להבין את כל השלבים במלואם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה